aktivnosti

122
Courses
0
Courses
0
Students

DRAMSKA SEKCIJA

Dramska sekcija u Studiju stranih jezika “Lingua” osnovana je 2014. godine sa ciljem da obezbedi našim polaznicima dodatne aktivnosti i mogućnost da usavrše svoje znanje engleskog jezika na interesantan i kreativan način.

Na festivalu dramskih sekcija, održanom u Novom Sadu, sa predstavom “Priča o ljubomornoj Matildi”, članovi sekcije osvojili su tri nagrade, dve za glumu i jednu za režiju.

Jedna scena predstave “Romeo i Julija” na engleskom jeziku izvedena je na RTS-u u emisiji “Žikina šarenica” kao najava “Šekspir dana” koji je organizovala naša škola 23. aprila 2014. godine povodom 450 godina od rođenja Viljema Šekspira.

2016. godine bili smo domaćini “ŠekspirFesta”, a pored Somboraca, učestvovali su i gosti iz Novog Sada, Beograda, Niša i Kruševca

NAGRADE I PUTOVANJA

Istaknutim polaznicima škole, koji su tokom svog školovanja u Studiju stranih jezika “Lingua” pokazali zavidan nivo znanja, poklonili smo nagradna putovanja.

Ova nagradna putovanja podrazumevaju put, boravak i pohađanje nastave u akreditovanim evropskim školama, institutima i centrima za strane jezike u trajanju od 2 nedelje.

Do sada je nagradno putovanje koristilo preko 25 polaznika škole koji su dodatno usavršavanje realizovali u Engleskoj (Brajton i Bornmut), Španiji (Barselona), Italiji (Firenca) i Austriji (Beč).

20-tak polaznika škole nagrađeno je boravkom na Zlatiboru.

Takođe, oko 30 naših polaznika je nagrađeno polaganjem Cambridge ispita o trošku škole.

PRAZNICI I PROSLAVE

Tokom cele godine u Studiju stranih jezika Lingua u Somboru organizujemo druženja, odnosno proslave povodom pojedinih praznika.

Za Noć veštica (Halloween) organizuje se maskenbal, dok za Novu Godinu u posetu stiže Deda Mraz.

Takođe, proslave i radionice organizuju se i povodom Dana zaljubljenih, 8. marta, kao i za Uskrs kada su predviđene radionice u kojima učestvuju i deca i roditelji.

Na kraju svake školske godine organizuje se završna priredba sa svečanom dodelom diploma.